Parohia Sfantul Nicodim din Craiova

Usa cerului este larg deschisa tuturor!

citate crestine

Frica de Dumnezeu este începutul întelepciunii." (Pildele lui Solomon 1,7)

...mai mult

Parohia Sf. Nicodim din Craiova

Parohia Sfântul Nicodim din Craiova Această biserică s-a construit la intersectia bulevardelor "Calea Severinului" si "Dacia", pe Strada Tineretului nr 2A, în orasul Craiova.

Preot al parohiei este părintele Roman Ion. Cu eforturi deosebite, cu ajutorul consiliului parohial si, nu în ultimul rând, al enoriasilor, părintele a reusit să plătească constructia acestui nou lăcas de cult ortodox al orasului nostru. Sărbătoarea Pascală a anului 2008, a doua sărbătoare de acest fel, s-a oficiat în noua biserică iar participarea a fost deosebit de numeroasă. În prezent se oficiază slujbele religioase în biserica noastră, ea arată tot mai bine, iar enoriasii sunt tot mai numerosi.

Binecuvântarea acestui edificiu s-a făcut în data de 01.04.2007, la sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim.

Un jurnal în imagini al nasterii bisericii poate fi văzut pe pagina PAROHIA ÎN IMAGINI

În luna aprilie 2006, pe data de 12, a avut loc slujba de punere a pietrei de temelie a bisericii Sfântul Nicodim. Slujba a fost săvârsită de P.S. Gurie Gorjeanul - Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei. Dumnezeu a binecuvântat această zi cu o vreme foarte frumoasă de primăvară, după o zi anterioară mohorâtă si rece.
Participarea a fost de ordinul a câteva sute de enoriasi bucurosi si fericiti totodată. Slujba de binecuvântare a Parohiei Sfântul NicodimCu ajutorul acelorasi enoriasi ai parohiei "Sfântul Nicodim" si a altor credinciosi binevoitori, sperăm să dăm o fată frumoasă si interiorului bisericii. Catapeteasma este în prezent (02.05.2008) realizată aproape în întregime (mai sunt de făcut usile altarului si stâlpii de la intrarea în altar) iar interiorul va fi "pictat" în mozaic. Candelabrul este realizat si montat în biserică. Cu credintă, cu încredere în Dumnezeu, am reusit să dăm nouă si urmasilor nostri o nouă zidire de cult ortodox.

Avem în plan constructia unei grădinite pentru copii, chiar în curtea noii biserici. Pe moment (02.05.2008) planul ei este gata, are toate aprobările necesare, s-a făcut licitatia pentru desemnarea constructorului iar după sărbătorile pascale va începe constructia propriu-zisă.

Constructia grădinitei a început. Pe data de 01 iunie 2008, temelia este deja turnată si chiar ceva mai mult.

Asa cum este firesc, timpul trece. Nici lucrurile nu stau pe loc, asa că în duminica din data de 12 octombrie 2008, catapeteasma este terminată în întregime. Crestinii din partea locului sunt invitati să o vadă. Vor apărea poze si pe site dar ne trebuie niste poze care sunt mai greu de făcut cu aparate obisnuite.

Crăciunul anului 2008 a găsit biserica noastră gătită de sărbătoare. La hramul bisericii, de Sf. Nicodim - 26 decembrie, catapeteasma strălucea de lumină si frumusete, ca si fetele participantilor. Biserica, împodobită si gătită ca o vestală, radia parcă de frumusete, fericire si tinerete. Era de fapt bucuria enoriasilor, cum era si firesc, dar biserica este cu adevărat frumoasă acum, cu interiorul zugrăvit complet în alb, mozaicul pus în totalitate, candelabrul auriu, catapeteasma, aurie si ea, împodobită cu scene evanghelice si chipuri de sfinti, cu un brad mare frumos împodobit, totul apărea inundat de lumină si bucurie. Lucruri mai sunt de făcut, în altar mai este de lucru la zugrăveală iar în biserică vor mai fi completări ale picturii. Chiar si asa, 2008 a însemnat practic terminarea lucrărilor la biserică. Cu ajutorul lui Dumnezeu, completările si finalizările se vor face în timp si cu răbdare. Lucrările la grădinită vor continua (la Crăciunul lui 2008 este terminată doar temelia). Biserica, gătită si mereu frumoasă, a devenit un colt de lumină. Plasată la intersectia a două bulevarde, albă si strălucitoare, prezenta ei bucură inimile si sufletele trecătorilor ...


Avem nevoie de această biserică pentru a da pildă de credintă copiilor nostri, de încredere si sperantă în viitor, în valorile traditionale românesti, în normele crestine vechi si pure. Trebuie să le arătăm că putem face si noi, la fel ca înaintasii nostri, lucruri care să dureze si să rămână dincolo de efemeritatea noastră, zidiri de cult si de cultură. Dumnezeu să ne ajute!

În speranta unor sponsorizări de orice natură (materiale de constructii, fortă de muncă, financiar etc.) dăm mai jos codul IBAN al Parohiei Sfântul Nicodim:
RO97CECEDJ0136RON0157360, deschis la CEC Craiova
Puteti de asemenea să luati legătura cu preotul paroh Ion Roman astfel:
preot_ion_roman@yahoo.com sau la numărul de telefon 0745124572
Nici un ajutor, oricât de mic, nu este de prisos. Cheltuielile sunt neînchipuit de mari.

Puteti transmite opiniile si sugestiile dumneavoastră la rubrica CONTACT din heade-rul (partea de sus, stânga) a oricărei pagini din acest site. Dacă aveti informatii (imagini, istoric, lgendă etc.) în legătură cu orice biserică (deocamdată din zona Olteniei) am fi bucurosi să le punem pe site - ul nostru la rubrica "Mănăstiri si Biserici din Oltenia".

|Sfaturi Ortodoxe|Director siteuri. Site monitorizat de www.Netul.ro|Adauga Site in Director web|Religie/Spiritualitate|Colector Director Web|Director WEB PHG, Indexul site-urilor romanesti|Dictionar online|