Gulde Line

Usa cerului este larg deschisa tuturor!

citate crestine

Frica de Dumnezeu este începutul întelepciunii." (Pildele lui Solomon 1,7)

...citeste

inapoi...

Părintele Patriarh Teoctist a trecut la cele vesnice

Inalt Preafericitul Părinte Teoctist, Patriarhul României

Iubiti frati si surori,
Cu adâncă durere aflăm că Înalt Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a stins din viată luni, 30 iulie 2007, după ce a fost operat de prostată, la Institutul Oncologic Fundeni. Decesul a survenit în urma unui stop cardiac, la ora 17.00, pe fondul unor suferinte mai vechi. Patriarhul avea vârsta de 92 de ani.
A condus cu întelepciune Biserica Ortodoxă Română mai bine de 20 de ani, contribuind la renasterea spirituală a societătii românesti si a dialogului interconfesional.

"Născut pe plaiuri botosănene, atras de la o vârstă fragedă de viata monahală, Părintele Patriarh Teoctist a urcat treptele ierarhiei bisericesti începând din anii 1940. Vrednic ucenic al Patriarhului Justinian Marina, Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist s-a dovedit a fi un slujitor de nădejde în ogorul Domnului si în activitatea sa de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române.

Păstorind Biserica împreună cu ceilalti înalti ierarhi, în vremuri de prigoană a credintei crestine, a stiut, prin Harul Sfântului Duh, să conducă corabia Bisericii în misiunea încredintată ei de Mântuitorul Iisus Hristos.

În aceste momente de durere, suflarea ortodoxă românească se roagă Bunului Dumnezeu să aseze sufletul Prea Fericirii Sale în corturile dreptilor, în sânul lui Avraam să-l odihnească si cu dreptii să-l numere."


Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sursa: BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHEI ROMÂNE


Alte informatii despre cel care a fost Arhiepiscop al Bucurestilor, Mitropolit al Munteniei si Dobrogei, Loctiitor al Cezareei Capadociei si Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Părinte Teoctist Arăpasu|Sfaturi Ortodoxe|Director siteuri. Site monitorizat de www.Netul.ro|Adauga Site in Director web|Religie/Spiritualitate|Colector Director Web|Director WEB PHG, Indexul site-urilor romanesti|Dictionar online|